Första brevet.

Hej mamma.

Detta är det första brevet jag skriver till dig. Om jag ska erkänna så är jag lite nervös. Jag vet inte varför. Men har en pirrig klump i magen i allafall.

Jag saknar dig, hoppas du vet det. Saknar dig varje dag. Och det tar verkligen kål på mig. Det gör så ont att sakna dig. Det är mycket som gör ont i mitt liv just nu. Är du här hos mig? Ser du hur ont jag har? Om du är här och ser det så ber jag om ursäkt. Vill inte att du ska se mig ha så ont hela tiden. Jag saknar dig bara så himla mycket.

Skulle du kunna göra mig en tjänst? Om du verkligen är här, kan du visa det då? Knacka i väggen, pilla i mitt hår, ta mig i handen, vad som helst? Så att jag kan få känna och höra att du verkligen är här. Det skulle verkligen hjälpa mycket.

Pappa har tagit väl hand om mig. Han är världens bästa pappa. Och jag är tacksam att jag har honom i livet varje dag. Jag ser att han saknar dig också. Han har också ont. Din bortgång lämnade efter sig en massa smärta. Det var inte ditt fel, det vet jag. Men det är för sorligt att just du skulle försvinna.

Det går inte så bra i skolan för mig just nu. Jag har så lite energi. Försöker så mycket jag kan. Men det går ändå inte. Och det gör mig jätte arg. Var du bra i skolan mamma?

Jag har pratat med mormor nyligen. Hon ska berätta lite om dig till julen. Jag vill veta hur du var som liten och så. Det ska bli mycket roligt att få höra men samtidigt jobbigt. Jag vet inte hur jag kommer att reagera när väl mormor börjar prata om dig. För när jag har växt upp utan dig så har det inte pratats så mycket om dig. Och jag håller på att ta reda på det just nu. Få lära känna dig lite bättre.

Jag har fått höra lite grann från pappa och mormor om dig ändå. Hur full du var när du, pappa och era kompisar var i Grekland. Oj vad jag skrattade. Min lilla fyllemamma, haha. Och om hur du överraskade mormor med dina nya frisyrer när du började frisörgymnasiet. Du gjorde en del tokigheter nä du levde. Men man ska leva livet när man väl kan. Och det tror jag du gjorde.

Detta är mitt första brev till dig. Och det känns bra att få skriva det. Jag avslutar mitt första brev till dig så här:

Jag älskar dig mamma, så himla mycket.

/Din Dotter.


Jag och du på min första julafton.

Kommentarer
Postat av: Anneli

Jag tycker det var ganska häftigt att hon bytte från fordonsprogrammet till frisör :) Snacka om spridda intressen!

2009-11-23 @ 23:11:59
URL: http://myinterpretation.webblogg.se/
Postat av: Lovisa

Hahah var det med mina föräldrar som hon och Peter var till Grekland med? ;D

2009-11-24 @ 12:32:06
Postat av: Sabina

SV; Klart det kommer gå bra - det är nervöst, det är klart det är men då det väl är gjort känns det som sagt sjukt bra!!



Jaa, jag har som fått känslan av det då jag läst lite här på din blogg... Tycker (ursäkta mig) att det är dåligt av dom runt omkring dig - att de inte pratar om din mamma, det är klart att du har frågor osv. om henne och det tycker jag dom borde uppmärksamma. (som du märker är jag väldigt rak på sak - säger vad jag tycker och tänker osv, du får säga till om jag går över gränsen eller hur man ska kalla det!)



Jo, jag vet rätt mycket om mamma, vi har alltid pratat väldigt mycket om henne och mamma och pappa (min syster och hennes man) har alltid vart väldigt öppen med allting - även det negativa. Dom vill lixom inte att jag ska ha en bild av henne som helt felfri för det var hon inte.

Sedan har jag ju vart med om rätt mycket så jag vet ju även att hon är med mig, hon har försökt prata med mig en gång - då jag var på graven, och sådär. Men ja, jag vet rätt mycket om henne men det är fortfarande ett par frågor jag inte fått besvarade såklart.. Saker mina föräldrar vill vänta med att berätta och visa - dvs. visa breven hon skrev då hon var som sjukast osv.. Fick jag välja själv skulle jag vilja läsa dom NU men samtidigt måste jag acceptera att dom gör det (inte låter mig läsa dem) av omtanke.



Kram!

2009-11-24 @ 13:40:01
URL: http://saabiina.blogg.se/
Postat av: Natalia

Hon är nog jättestolt över dig, jättefint skrivet och en himla bra blogg tjejen! Ta hand om dig. <3

2009-11-24 @ 15:34:19
URL: http://nataliasoder.blogg.se/
Postat av: Theodora

Det var ett jättevackert brev och just brev kan verkligen göra underverk i själen.

Tack för att vi läsare fick vara med och dela det med dig!



Kram /Theodora

2009-11-24 @ 23:16:29
URL: http://theodoraaa.blogg.se/
Postat av: Jennifer | PERSONLIG FOTOBLOGG

hihi:*

hos en fotograf ;D

2009-11-25 @ 08:34:59
URL: http://jsomijenniifer.blogg.se/
Postat av: janina

Puss på dig gumman <3

Jag tycker du ska uppdatera din blogg nu. :)

2009-11-25 @ 19:54:27
URL: http://dennajanina.blogg.se/
Postat av: Frida

Oj va fint skrivet! Jätte fin text dessutom :)

2009-11-25 @ 21:55:16
URL: http://ffriiddaa.blogg.se/
Postat av: janina

Men åh, nu ska jag ju lägga mig, så nu hinner jag ju inte läsa. Jäkla felicia :D <3

2009-11-25 @ 21:59:17
URL: http://dennajanina.blogg.se/
Postat av: felicia - livet utan min mamma.

svar till lovisa:

ja, din mamma och pappa samt gran och hans dåvarande flickvän! :)

2009-11-25 @ 22:16:48
URL: http://filiica.blogg.se/
Postat av: Lovisa

hahha jag kunde väl tänka mig det ;)

2009-11-27 @ 15:11:09
Postat av: Anonym

Du skriver så vackert och kan verkligen klä orden med de känslor du har för hela denna känsla att ha förlorat din mamma så tidigt. Tycker du gör alldeles rätt i att skriva till henne och sätta ord på de känslor du bär på i detta brev, fortsätt med det. Jag läser och läser din blogg det finns nog ingen blogg som befäst mig så här som din. Ditt öde berör mig verkligen. Lova att bearbeta dina känslor sä här hela tiden så kommer kanske de tyngsta känlsorna lätta. Färhoppningsvis kan du även komma frammåt i livet utan att behöva må dåligt över något så tungt att bära som saknaden av din mamma. Hon finns därändå inom dig i ditt hjärta. Men du måste ge plats åt dig själv och allt som en "normal" tonåring går igenom. Du är mogen och förnuftig i ditt tankesätt, men du är även på väg in i vuxenlivet, viket kan vara svårt att beträda när man saknar sin mamma så mycket. Men kämpa på, skriv av dig och sätt ord på det du känner. // Madicken

2009-11-27 @ 17:07:33
Postat av: Sofie

Jättefint skrivet Felicia. Jag lovar, hon är stolt över dig! Kram

<3

2009-11-28 @ 20:30:18
URL: http://sofielindroos.blogg.se/
Postat av: felicia - livet utan min mamma.

svar till madicken;

tack för dina ord! dom berör väldigt mycket. jag lovar att bearbeta min känslor tills den dag då jag mår bra igen. det är ett utav mina mål i livet. :) tack åter igen!

2009-11-29 @ 22:41:03
URL: http://filiica.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0