Under vattnet.

Jag verkligen älskar New Moon filmen. Den är så himla...underbar? Tror inte det finns något passande ord till den, för det finns små många positiva ord man vill säga om den.

Men det finns en sak i filmen som jag är tvungen att blunda till. Nu tycker ni säkert att jag är knäpp. Men med min historia bakom sig så klarar jag bara inte av att se det.

På vintern när snön börjar smälta och det blir flödvatten kan jag inte åka eller köra skoter. Jag vågar inte för att jag är så himla rädd att jag ska hamna under isen, under vattnet. Jag får också panik om jag ska hoppa i vattnet när det är långt till botten. Jag får helt enkelt panik när det gäller vatten och det innebär risk för att drunkna.

Så scenen där Bella klipphoppar. Jag klarar inte av att se det. Första gången jag såg det så visste jag inte vad jag skulle ta mig till. "Är det nu jag ska blunda, är det nu jag ska titta ner i knät?", tänkte jag. Jag försökte se så mycket jag kunde. Men tillslut sa det stopp. Klarade inte av se när hon slungades under vattnet hela tiden. Kunde särskilt inte se när hon sjunker ner i vattnet. Jag satt med blicken ner i knät, tittade upp, blundade, tittade, blicken ner i knät igen osv.

Och nu när jag såg den i helgen igen så var jag inte beredd då heller. När jag insåg att hon hoppade tittade jag ner i knät. Försökte titta upp ibland men blicken for lika snabbt ner i knät igen. Sen kände jag en hand på knät. Andreas hand. Lättnad. Sen så klämde han lite på mitt lår som att det var okej att titta igen. Men det var inte okej att titta igen. För sen så ser man hur blå hon är i ansiktet och om läpparna. Så i någon minut satt jag med blicken i knät.

"Men fyfan vad töntig hon är!"
Tyck att jag är töntig som inte ser hela New Moon filmen. Tyck det.
Men det är väldigt svårt för mig att se människor under vatten. Det är svårt att inse att min mamma drunknade. Och när jag ser bilderna framför mig när någon håller på att drunkna kan jag inte titta. För personen jag ser är inte Bella, det är min mamma.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Du är inte alls töntig som tittar ner. Man får göra det om inte känns bra att titta på just den scenen:)



Till just själva filmen håller jag med dig:) Den är så himla bra! Har lånat böckerna av min syster så ska börja läsa dem snart.



Ha en underbar dag!

2009-11-30 @ 12:58:47
URL: http://hannabus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0