Min present från Ida.


Radio reportage.

Idag klev jag upp tidigt, halv 10. Ja, de är tidigt för mig. Men ska försöka att vända lite på dygnet, sakta men säkert. Halv elva kom journaliststudenten Linda hit för att göra ett reportage om min blogg. Den här gången blev det radio, alltid kul med lite nytt. Allt gick jättebra och hon for för ett tag sedan. Just nu håller jag på att hjälpa pappa med hans personalfest han ska ha här ikväll. Strukit underlägg och näsdukar och ska strax hjälpa han duka i lappkåtan! Senare ikväll kommer Andreas hit så vi ska bara gosa och ha de gott. Men nu måste jag ta och äta en sen lunch, det kurrar i magen!

Incomparable.

Okej, gårdagen var helt sjuk. Jag var på gränsen till att svimma hela tiden. Adrenalinet pumpade från 05.00 till 16.30. Det var då jag fick veta att jag tagit mig in. Det har fortfarande inte sjunkit in. Jag har inte förstått att i januari börjar jag studera till frisör. Jag. Frisör. Holyshiiiit. När jag anlände till Umeå så träffade jag min moster Ida, min mormor och lådsasmorfar. Hade en och en halv timmes väntan på bussen som skulle ta mig till Luleå, så de kom och träffade mig. Skitmysigt! Fick en present av Ida, visar den imorgon! Min goddotter har kommit till Sverige. Hon kom igår och idag for jag och träffade henne, och hennes mamma som är min kusin. Och stor har hon blivit, väldigt stor. Hon såg ut att vara ett halvår, minst. Men hon är bara ynka 3 och en halv månad. Min snuttunge! Men nu måste jag gå och knarka kudde, och hoppas på att jag däckar direkt. Imorgon/idag halv elva kommer en journaliststudent till mig för att göra ett skolarbete om min blogg. Nervös.

Hallelujah!

Jag kom in, jag kom in, JAG KOM IN!!!!!!!!!!!! :D


Dagen D.

Onsdag. En utav de värsta dagarna i mitt liv. Jag är så rädd att jag vill dö. Ångest. Jag vill inte åka ensammen. Jag kommer tappa bort mig själv. Jag är så jävla feg att jag inte kommer våga fråga någon om jag är osäker.

Idag bestäms min framtid. Idag ligger min framtid i någon annans händer. Blöööööööööööööööööö!

Dagen med stort D is coming...

Helgen är över, och snart måndag likaså. Onsdag kommer allt närmare och jag blir bara mer och mer illamående. På onsdag gäller det, intagningsprovet. Jag har ingen aning om hur jag ska förbereda mig. Jag har ändå en positiv inställning, jag ska fara dit och vara mig själv. Just nu är jag nog mest nervös inför resan, när jag ska resa ensammen. Blööööö! Jag hade hoppats att få med mig A men han kunde inte ta ledig. Så det här är något jag måste göra själv och det är väldigt skrämmande. Jag är livrädd. Jag har inte bokat biljett ännu. Men imorgon ska jag in på banken och sätta in pengar så att jag kan betala via kortet. Åh, kan det inte vara torsdag imorgon så allt det här får vara över.....

They can be stupid, but also very cute.


Boys are stupid.


25 hours a day.

Min dag startade ändå bra. Har inte stigit upp så tidigt på flera månader. Jag var även relativt pigg, även om jag bara sovit 5 timmar. Satte mig på bussen och gick av vid min gamla skola. Där fick jag lite déjà vu känsla. Jag gjorde exakt samma sak som jag gjort i tre år, och det kändes väääldigt konstigt. Gå raka vägen upp till fiket och köpa mig en kaffe med min bok och vänta på att lektionen ska börja. Den här gången väntade jag på min tandläkartid. Jag träffade mina gamla lärare och de var glada att se mig, kul!

Sen kom det dåliga med dagen, de enda dåliga faktiskt. Jag gick till tandläkaren och spenderade 2 minuter där. Jag fick bara information om varför de inte opererade bort min tand, som jag redan visste. Men min tandis ville ta upp det igen för att när hon förklarade det för mig då efter operationen hade jag lugnande medel i kroppen. Alltså vääääldigt många minnesluckor från den dagen. Men jag minns mycket väl varför de inte tog bort tanden, hur borta jag än var! Sen kollade hon hur det läkt i munnen. Vilket jag också vet svaret på, bra. Jag har inte ont och känner inget ärr alls! Så jag var ganska så less när jag gick därifrån.

Som tur så behövde jag bara vänta 20 min på bussen hem. Där bestämde jag mig för att fara till Sandra och umgås med den sjuklingen. Vi bara myste på, tog det väldigt lugnt, underbart. Sen kom A-K och hämtade mig och vi for till Bergmans där vi skulle äta middag. Efter det till min tremännings som fått en liten son för lite mer än tre veckor sen. Så jag fick äta en väldigt god kladdkaka och hålla i det lilla livet. And believe me, han var liten! Fruktansvärt snuttig och söt. Vilket fick mig att tänka på en till sak som var lite dåligt med den här dagen, dåligt för mig alltså. För nu är jag skendräktig, igen......

Gonatt!


Min kattmynta.

Alltså varför ska pojkvänner lukta så fantastiskt gott?! Det är helt sjukt. Efter över sex år blir jag ändå som en katt med kattmynta när jag tar hem Andreas tröjor och snoozar på dem. Så underbart! Jag snackar inte om parfym eller deo, jag pratar om sköljmedlet, hemmalukten och kroppslukten, GÖDA!

Så nu ska jag krypa ner i min säng, snooza på Andreas underbara tröja och läsa min bok, tills jag blir trött. Jag ska nämligen upp klockan 6 imorgon, ska till tandläkaren, igen, fybubblan!

En mycket gammal bild på A. :)


Tionde brevet.

Nu är det verkligen ett bra tag sedan jag skrev till dig. Jag insåg det nyss och fick lite dåligt samvete. Jag har också lite dåligt för att, på senaste tiden har jag knappt tänkt på dig alls. Och när jag väl gör det så blir det för jobbigt. Det jag menar är att på senaste tiden då jag väl tänkt på dig så har jag blivit ledsen och saknaden har brytit ut. Jag har inte kunnat tänka på dig och vara glad, som jag kunnat så bra för några månader sedan. Jag tror det har att göra med att jag knappt pratar om dig längre. Det var ju en period där i julas som jag fick höra en massa historier om dig, jag fick prata om dig på ett helt nytt sätt, än att prata om dig och olyckan i samma mening, som jag gjort i väldigt många ord. Jag fick prata om dig och alla hyss du gjort som ung, alla fina gärningar du gjort och vilken underbar person du var. Och gråta lite samtidigt, över att inte ha fått känna den här underbara personen som alla beskrivit dig att vara.

Jag fick iallafall lite mer tre år med dig, och även om jag inte kommer ihåg det så fick jag nog se, mer än alla andra, vilken underbar person du var, och fortfarande är, i allas hjärtan och minnen.

Jag har ansökt till Svenska Frisörskolan i Örnsköldsvik. Jag ska ringa rektorn imorgon och få en tid för antagningsprov. Ja, jag går i dina fotspår, och det ska bli så roligt. Äntligen! Jag hoppas och hoppas att jag ska ta mig in, håll tummarna för mig!

För övrigt är livet lite jobbigt, jag försöker hålla humöret uppe och försöka det bästa jag kan. Men, min energi finns inte där för fullt. Jag var i stan idag och fick lite mer motivation. Komma ut ur huset och få röra på mig lite grann, träffa kompisar och så. Min fokus ligger på skolan, vill dit nu. Ångest är där mer än vanligt, kväver mig lite grann, får mig att trampa på nästan samma ställe. Måste bara hitta styrkan i någonting. Därför är min största fokus på skolan just nu, jag vill dit, starta om lite på nytt och verkligen göra något jag vill, som jag brinner för.

Ja, det var skönt att lätta lite på hjärtat, tack för att du lyssnade. Älskar dig, mer än allt annat. 

/Din Dotter.


Set fire to everybody.


Söker motivation.


Det här med livet.

Ännu en fredag här. Jag som är hemma har ingen koll på dagarna. Så jag har inte riktigt den där fredagskänslan som alla andra. Men tacos står på menyn och det är riktig fredagsmat!

Min kära man är och jagar, kommer nog hem alldelens strax!

Rektorn ringde igår, men jag sov och missade samtalet. Har gått hela dan och väntat på att hon ska ringa, men icke. Så jag får ta och ringa henne på måndag då. Ska även till min jobbcoach på måndag. Har gått en och en halv måndad sen vi träffades sist.... Och jag har knappt gjort någonting. Ångest? Jo. Jag har ångest över hela mitt liv. Ibland känns det bra och jag orkar inte bry mig att jag inte har körkort eller jobb. Men när ångesten väl kommer, blö. Men jag är inställd på frisörskolan, inte på jobb. För jag vill inte stå inne på en matbutik och packa uppvaror, jag vill inte stå på en mack och sälja korv och bränsle, jag vill jobba som frisör. Att göra något annat just nu ger inte mig något känner jag. Jo, pengar. Men jag vill inte. Kanske ska ta och satsa stenhårt på körkortet nu, om jag nu ska flytta i januari.

Motivation, är vad jag behöver.

Nervöst taggad.

Igår kontaktade Svenska Frisörskolan mig och frågade om min intresseanmälan fortfarande gällde. Om den gör! Så rektorn på skolan i Ö-vik ska kontakta mig. När dag är bestämd ska jag fara dit ner för att titta på skolan, intervjuas och visa hur jag arbetar med händerna. Herregud, jag blev väldigt nervös nu. Blir det varje gång jag tänker på de!

Jag är så sjuuuukt taggad! Sitter och tittar på lägenheter där, även om jag vet att de finns studentlägenheter, men jag antar att de är väldigt små. ÅÅÅÅH, JAG VILL, JAG VILL! Låt mig komma in på skolan, please Lord!

Maraca.


Talkin' to me?

Idag är det sista dagen jag är ensammen hemma, för ikväll kommer hela familjen hem. Pratade nyss med pappa och de hade landat i Sthlm. Loka kommer bli såå glad!

Imorse vaknade jag ännu mer lemmen i kroppen, det är ju alltid värst efter två dagar. Och så drömde jag en konstig dröm, så jag var på väldigt dåligt humör imorse. Det är väll bättre nu. Så jag tänkte ta och städa de sista här i huset innan de kommer hem. A är och styckar de älgar de skjutit i helgen, så han kommer väll om en timme kanske.

Tack vare min kära vän Sandra har jag nu också fastat för den senaste appen Wordfeud. Sitter hela tiden med de, haha.

By the spirit.

Gårdagen blev mycket lyckad! Vi åt inne i byn och sen vidare till mig för fest med massa trevliga personer. Lilla Diva var SJUKT söt! Kul att få träffa min kära Janina igen och få tillbaka min älskade skinnjacka som jag glömde där i somras, haha. Vi spelade kinect och sjöng singstar, så idag är jag lite hes och är väldigt lämmen i kroppen, träningsvärk alltså. Fick några sovgäster också. Vi höll igång fram till morgontimmarna. Så jag har inte fått mycket sömn inatt. Kanske till och med går och sover med Andreas ikväll, vid 9 tiden, haha.

For ner till byn idag och fikade hos Fiia med Sandra. Nu sitter jag hos Sandra och bara känner lugnet. Ska hem snart och göra middag åt mig och A. Tror de blir köttbullar och makaroner. Sen måste jag städa lite också, pust...


Besökare från inåtlandet!

Okej, nu är de nära! Dom är snart här. Det ska verkligen bli spännande hur Loka reagerar på denna lilla valp Diva. Det kommer säkert gå jättebra. Loka vill säkerligen leka ganska så mycket, men ändå säga till vem som är boss. Divas ägare är såklart också här snart, Janina och Kalle! Spännande spännande, haha!


Kommer överens med sängen.

Jag må vara otränad, men jag vet när min rygg gör ont utan att vara otränad. Att damsuga är inte min grej. Aj vad ont i ryggen jag får.

Aja, nu är huset fritt från damm och hundhår, nån timme till. Innan Loka släppt mera päls. Hon tycker inte jag är nog ren heller. Nyss stigit ur duschen och smörjt in mig. Min loation smakar gott säger hon, haha.

Ja, just nu har jag som inget att göra. Så jag ska gå och krypa ner bredvid min älskling, som redan sovit i över två timmar. Läsa min underbara bok. Redan läst den, men måste bara läsa om den. Det var ju faktiskt ett helt år sedan jag läste den. ;) A läste den i grekland. Han som verkligen inte läser böcker läste ut den på en och en halv dag. Så bra tyckte han den var, haha. Borsta tänderna och sen krypa ner med A och Överenskommelser. En kom jag verkligen rekomenderar!


Hatar att städa.

Okej, nu orkar jag inte plocka mer. Jag har ett alldelens för litet rum, med tanke på hur jäkla mycket saker jag har! Nu återstår bara att damsuga hela huset! Och vänta på att Andreas ska komma. Han är på jaktmöte och när han kommer hit är det middag och gonatt, för honom iaf. Han ska upp och jaga älg imorgon och kliva upp 3 på morgonen, kul.

Aja, här får jag inget gjort. I hela huset flyger de hundhår, och de måste bort!

Pepp!

Okej, nu är det bara att sätta igång. Kom igen Felicia! Först en god lunch så du orkar med allt. Sen lägger du in en snus, höjer musiken och börjar STÄDA! Okej, då gör vi!

Crocodile Dundee.

Nu ska jag snart slå på min tredje film för idag, igen. Det är den tredje Crocodile Dundee, har sett ettan och tvåan idag innan. Så det blir sista filmen, sen ska jag nanna. Imorgon ska hela huset städas! För på lördag får jag främmande! ;)


Frisör Felicia.

Här sitter jag, i min soffa som vanligt. Kikar än en gång på den här frisörutbildningen jag vill ta i januari. I Ö-vik. Det riktigt spritter i kroppen, jag vill, jag vill! Man ska ju bara bli antagen också... Intervjuantagning är det. Visa hur man jobbar med händerna också. Nervöst! Typ som en jobbintervju... My Lord. Ibland är jag så himla taggad över denna utbildning och ibland blir jag, som alltid, rädd och nervös. Det är en ny utmaning, och de skrämmer mig. Men just nu kan jag inte tänka mig att jobba med något annat än frisör, så de är en utmaning jag bara måste ta, så är de bara!


Face the unknown.

Jag lever lite som en hemmafru här hemma. Går ut med hunden, lagar mat, diskar stekpannor, tvättar kläder, hela fadderuttan. Imorgon ska jag städa lite i mitt rum, och på fredag ska jag nog damsuga hela huset och så. Men jag tar det mycket lugnt också. Såg hela tre filmer igår! Det är tur att jag har en hund, annars hade det varit väldigt ensamt. Lite läskigt att sova själv i det här huset. Loka är rädd för trappor, så upp till sovrummen tar hon sig inte, så ligger helt ensam i ett stort mörkt hus som det knakar och gnäller i, haha.

Andreas kommer nog imorgon och sover med mig. Hela nästa vecka ska han bo här hos mig, för på lördag börjar han jaga älg här där jag bor. Min lilla jägare, haha.

Igår gjorde jag pyttipanna med ägg och guacomole och chips till kvällssnacks. Tog även ett litet smakprov av min likör 43, med mjölk. Fick smaka det av min vän Janina i somras, och de var gudomligt gött!

Idag bjöd "mormor" på middag och det var även gott de. Så nu tvättar jag kläder från resan och ska ta de lugnt resten av kvällen. :)


Sockerhjärtat.Mina sockerhjärtan. <3

En hel novell.

Haha roligt att se de blev mer besökande här när jag väl uppdaterade efter två veckor, och då menar jag att mina gamla kom tillbaka. Såg att det hade varit glest med besök här, men det förstår jag!

Tidigare idag fick jag äntligen komma hem till mig och träffa min snuttis Loka. Hon blev så glad så! Jag filmade allt. Ska lägga upp det här senare ikväll så ni får se hur underbar hund jag har! :D Just nu ligger hon bredvid mig i soffan och lägger tassen på min arm för att hon vill bli kliad, sötskiten! Hon gör ALLTID de. En liten Tassoman!

Ja, som sagt var Grekland underbart! Det är så svårt att berätta om allt vi gjort på två veckor, när det hände då. Är inte bra på att återberätta simpel fakta om vad som hänt. Men vi hade det väldigt mysigt första veckan. Låg på stranden någon dag, låg vid polen. Solade och såg oss omkring. Drack goda drinkar, viner och ölsorter. Åt fruktansvärt god mat. Andra veckan så kom min familj ner med famor&farfar då vi hyrt en segelbål att vara på. Första dagen var ett helvete. Då jag och Andreas skulle ta oss 4 mil med två bussfärder och en taxifärd till där båten låg. Ägaren var på båten och skulle visa oss lite saker hur den fungerade, då min familj och co skulle komma senare på kvällen. Första bussen kom inte. Jag ringde taxi och i all stress så kom det tillslut en buss som vi steg på. Sen frågar A om chaffören tog min väska. Vilket jag inte hade något minne av då jag var i telefon och stressad då jag steg på. Så i en halvtimme satt jag och grät på bussen och ville bara av för att se om min väska var där. När vi väl steg av så var den det, tack gode Gud. Då hade vi ju missat andra bussen så vi var tvungen ta taxi resten av vägen och kom lite sent till båten. Men det gick väll. Men det var en utav de värsta dagarna i mitt liv, fyfarao.
Väl på båten for vi till olika öar och stränder och badade, snorklade och letade snäckor. De två sista dagarna la vi till i Nidri där jag och A spenderade första veckan. Vi fick visa vårat hotell och gå och äta på den restaurangen vi tyckte bäst om, de tyckte även dem. Världens GODASTE pizzor! Och världens gulligaste servitör. Så till Nidri ska jag och A fara en till gång nån gång i livet. Kanske om något år, och då blir det säkert att ta med A's pappa och bror. Aja, hemresan gick bra också, även om stackars A är väldigt flygrädd, men han hade ju mig.

Bilderna är hos A, för att vi använde hans kamera. Sen kommer mer bilder då pappa kommer hem. Och nu ska jag sluta skriva, för nu blev det för mycket!

Hello, I'm baaaack!

Vi har landat i underbara Norrland. Det var underbart i underbara Grekland. Haft det superunderbart. Jag berättar mer sen! Nu ska jag och älsklingen ta igen på de True Blood avsnitt vi missat! Sen ska jag hem till mig imorgon och träffa min underbara älskade lilla vovve, Loka! :D


RSS 2.0